Geen producten (0)

Vliegengordijn in alle soorten, maten en kleuren

Een vliegengordijn is een onmisbaar product in elk huishouden. We willen allemaal genieten van de frisse buitenlucht, maar niemand zit te wachten op vliegende insecten die ongewenst naar binnen komen. Gelukkig is de oplossing eenvoudig: installeer een vliegengordijn. Bij ons vindt u een ruime keuze aan vliegengordijnen in verschillende soorten, maten en kleuren. Daarnaast bieden we ook losse onderdelen aan voor vliegengordijnen, zodat u uw bestaande gordijn kunt repareren of aanpassen.

Bekijk ons assortiment aan vliegengordijnen en bestel gemakkelijk online! Komt u er niet helemaal uit of heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt bellen naar 050 3070010. Klik hier om naar de Horrenbouw.nl te gaan.

Geen producten (0)

Waarom een vliegengordijn van Horrenbouw?

  • Partner van bol.com
  • 14 dagen geld terug garantie
  • Op maat geleverde producten
  • Echte experts
  • Kant en klaar pakketten

Bestel nu uw kattenstaart vliegengordijn, aluminium vliegengordijn of kunststof vliegengordijn in onze webshop!

Vliegengordijn: wat en waarvoor is het?

Een vliegengordijn wordt ook wel deurgordijn genoemd. Met een vliegengordijn aan uw deur komen er geen insecten zoals vliegen, wespen en muggen in uw huis als de buitendeur open staat. Op warme en heldere avonden wilt u uiteraard relaxed buiten zitten op uw terras of in uw tuin. Echter als u de deur openhoudt en geen hor of gordijn gebruikt, wordt uw huis binnen de kortste keren overgenomen door vervelende insecten. En dat willen we uiteraard voorkomen. Door een vliegengordijn aan uw deur te monteren, houdt u uw huis vrij van dit ongedierte. Gebruik het als een mooie aanvulling in uw woning of in uw caravan.

Naast dat het plaatsen van deurgordijnen de overlast van ongedierte tegengaat, functioneren ze ook als trendy room dividers. Heeft u een ruimte die u graag wilt opsplitsen in twee delen? Het plaatsen van een gordijn is een prima oplossing voor thuis of in uw werkplaats.

Soorten deurgordijnen

Vliegengordijnen worden gemaakt van diverse materialen. De populairste materialen zijn:

  • Hulzen of kralen vliegengordijn: deze bestaat uit hulzen, kralen, haken, ophanghaken en een ophangstrip. Het gordijn wordt letterlijk in elkaar geregen. Door de combinatie van hoogwaardig PVC met metalen haken is het gordijn ijzersterk en kan het tegen een stootje.
  • Aluminium vliegengordijn: dit type gordijn wordt vaak toegepast op plekken waar de combinatie design en functionaliteit belangrijk is. Een deurgordijn van aluminium is zwaar in uitvoering. Hierdoor zal het vliegengordijn minder wind vangen dan een ander soort gordijn. Met als gevolg minder schade aan uw deuren en kozijnen.
  • Kunststof vliegengordijn: een draadgordijn, hulzengordijn en kralengordijn zijn van het materiaal kunststof gemaakt. Ook een vliegengordijn van PVC linten behoren toe aan de kunststof gordijnen.
  • Kattenstaart vliegengordijn: Deze staat ook wel bekend als chenille vliegengordijn, kattenstaart hor of kattenstaart deurgordijn. Dit gordijn heeft deze naam omdat de strengen op kattenstaarten lijken. De strengen voelen zo zacht aan als pluche en zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Naast mensen, vinden dieren dit type gordijn prettig.

Daarnaast bestaan er ook nog houten vliegengordijnen en magneetgordijnen, waar we u graag meer over vertellen.

Houten vliegengordijn

Zoals de naam al doet vermoeden, in een houten vliegengordijn zit hout verwerkt. Vaak lijken ze op een hulzen of kralen gordijnen, maar in plaats van PVC, zijn de hulzen of kralen van hout gemaakt. Een vliegengordijn met hout accenten is ideaal wanneer u uw woning een natuurlijke indruk wilt geven. Naast dat ze decoratief zijn, doen ze uiteraard ook zeer goed hun werk: het buitenhouden van ongewenste insecten. Monteer een houten vliegengordijn in uw keuken of slaapkamer om tijdens de warmere maanden volop te genieten van een insectenvrije woning.

Vliegengordijn met magneet

Zoals de naam al zegt, is dit vliegengordijn magnetisch. Hoe dit werkt? De magneet zorgt ervoor dat de lamellen vanzelf weer sluiten na het openen van de gordijn. Nadat u door het gordijn heen bent gelopen, hoeft u dankzij het magneet het gordijn niet handmatig te sluiten. Een magnetisch vliegengordijn is ideaal als u kinderen of huisdieren heeft die gek zijn op het in en uit rennen van de woning. Ze kunnen rustig door het horgordijn lopen, zonder dat deze open blijft staan.

Kant en klaar of doe-het-zelf

Bent u op zoek naar een kunststof gordijn, een kattenstaart vliegengordijn, een magnetisch vliegengordijn of een aluminium gordijn? Bij Horrenbouw hebben we wat u nodig heeft! U kunt bij ons een kant-en-klaar vliegengordijn online kopen, of een doe-het-zelf pakket bestellen om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast kunt u bij ons ook een deurgordijn bestellen.

Als u wilt weten hoe u moet meten, kunt u gerust onze uitleg bekijken! Onze medewerkers staan ook altijd klaar om u advies te geven. We helpen u graag verder.

Het beste vliegengordijn

Wat is het beste vliegengordijn? De meningen lopen hierover uiteen. Sommigen vinden enkel het einddoel belangrijk: vliegen en andere insecten tegenhouden. Terwijl anderen de uitstraling het belangrijkst vinden: past het gordijn wel bij mijn interieur qua kleur en motief? Of gaat u voor het goedkoopste gordijn ongeacht kwaliteit? Bij ons vindt u alle drie de factoren gecombineerd in één vliegengordijn. Wat voor een deurgordijn u ook prefereert, voor iedere situatie en elk huishouden hebben wij een geschikt exemplaar in ons assortiment.

U kunt de gordijnen bestellen in diverse soorten, maten en uitvoeringen. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden en opties in onze webshop! Neem contact op als u een vraag heeft of meer informatie wenst over de verschillende vliegengordijnen in ons assortiment.

Ophangen en onderhouden van een vliegengordijn

Hoe hangt u een vliegengordijn op? De montage van deurgordijnen is zeer eenvoudig. Wanneer u alles netjes hebt opgemeten en u uw gordijn indien nodig hebt ingekort, kunt u aan de slag. Verschillende soorten deurgordijnen betekenen dat er ook verschillende montagetechnieken zijn. Zo gebruikt u bij aluminium gordijnen een sterk profiel die u in het kozijn monteert, maar vereist het monteren van een kattenstaart hor weinig omdat het aan haakjes hangt.

Dan resteert nog de vraag: hoe maakt u een vliegengordijn schoon? Ook het onderhouden van uw vliegengordijnen is simpel. Een kattenstaart deurgordijn kunt u op 30 graden wassen en hulzen of kralen deurgordijnen zijn schoon te houden met een mild sopje. Zorg er wel voor dat uw doek niet te vochtig is.

Vliegengordijn op maat


Bij Horrenbouw kunt u een vliegengordijn online kopen, wel zo makkelijk. U heeft hierbij de keuze uit vele opties. Zo kunt u ook een deurgordijn op maat bestellen. Als u een deurgordijn bestelt, dient u eerst de maat van uw deurkozijn op te meten. Dan weet u de kozijnbreedte en -hoogte. Een deurgordijn wordt aangepast aan uw interieur, smaak én budget. U heeft de keuze uit diverse groottes, stoffen en motieven. Uw vliegengordijn gaat hierdoor geheel ‘eigen’ aanvoelen.

Kies bij een kattenstaart vliegengordijn bijvoorbeeld voor een neutrale kleur zoals gebroken wit of een gemêleerde grijs/wit. Of misschien houdt u juist van een lekker fel kleurtje die meteen opvalt? Wij hebben voor iedere wens een passend gordijn.

Vliegengordijn vervangen

Wilt u graag een vliegengordijn vervangen of bent u op zoek naar losse onderdelen voor vliegengordijnen? Maak dan kennis met onze webshop. Bij ons kunt u uw oude en versleten gordijn tegen vliegen vervangen voor een gloednieuw exemplaar. Met een nieuw vliegengordijn weet u zeker dat u die nare vliegen buiten de deur houdt. Wanneer u losse onderdelen nodig hebt, bestelt u deze eenvoudig en kunt u dit thuis geheel zelf monteren. Wij beschikken onder andere over horonderdelen, bouwpakketten, horprofielen en horrengaas en hordeur. Wij hebben alles in huis! Zo geniet u altijd van de beste service, of u nu een nieuwe of gerepareerde deurgordijn wilt hebben.

Hoge kwaliteit

Als u een vliegengordijn online gaat bestellen, dan wilt u natuurlijk wel dat deze van hoge kwaliteit is. U koopt immers niet iets om dit na een korte periode alweer weg te moeten gooien. Bij Horrenbouw bent u verzekerd van mooie producten van hoge kwaliteit. Zo ook van onze vliegengordijnen. Wij leveren originele gordijnen van de bekende merken Sun-arts, Degor en Torresol. Zo kunnen wij u altijd garanderen dat u lang kan genieten van uw gloednieuwe gordijn om vliegen buiten te houden.

Snelle levering, sales en hoge deskundigheid

Onze webshop is enkele jaren geleden opgericht en de medewerkers beschikken over de juiste focus en kennis om u het beste product aan te kunnen bieden. Zo verkopen wij merken die bekend staan om hun topkwaliteit. Tevens kunt u van ons snelle leveringen, hoge deskundigheid en uitstekende after sales verwachten. De levertijd van uw bestelling is gemiddeld 2 werkdagen. Heeft u na de aankoop van bijvoorbeeld uw nieuwe kattenstaart hor een vraag? Stel deze gerust! Ons ervaren team helpt u graag verder. Naast onze vliegengordijnen beschikken wij over nog veel meer producten. Van horonderdelen tot aan horrengaas en horprofielen. Kijk gerust rond in onze webshop om inspiratie op te doen op het gebied van horren.

Vliegengordijn bestellen?

Wilt u een vliegengordijn op maat bestellen? Kijk dan gerust rond in onze webshop voor een geschikt exemplaar. Heeft u er een gezien? Twijfel dan niet! U kunt razendsnel en heel eenvoudig een gordijn online bestellen op de website van Horrenbouw. Wij leveren deze snel bij u thuis af, zodat u zich vliegensvlug tegen nare insecten kunt wapenen.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Wij helpen u van harte verder. Bel naar 0503070010 of mail naar info@horrenbouw.nl.

Hoe moet ik meten? Klik hier voor de uitleg