Geen producten (0)
Geen producten (0)

Hordeur, in alle soorten en maten

Bent u op zoek naar een hordeur? Een hordeur is de ideale oplossing om tijdens mooi weer de deuren open te houden. Geniet van frisse lucht zonder dat ongedierte uw huis binnendringt. Bij ons vindt u kant-en-klare hordeuren die direct leverbaar zijn. Onze hordeuren zijn van uitstekende kwaliteit en niet te vergelijken met de producten die u in bouwmarkten vindt. Wij hebben een ruim assortiment hordeuren voor verschillende toepassingen en soorten deuren.

Ontdek de diverse hordeuren bij Horrenbouw. Kunt u uw hordeur niet vinden? Neem gerust contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen met het vinden van de hordeur die u zoekt. Ook voor andere vragen staan wij voor u klaar. U kunt bellen naar 050-070010.

Een hordeur van Horrenbouw is de beste keuze

  • Partner van bol.com
  • 14 dagen geld terug garantie
  • Op maat geleverde producten
  • Echte experts
  • Kant en klare bouwpakketten

Wat is een hordeur?

Een hordeur is speciaal ontworpen deur met gaas om insecten buiten te houden en frisse lucht binnen te laten. Ideaal voor warm weer om die vervelende muggen en vliegen buiten te houden, terwijl u toch van een goed geventileerde ruimte kunt genieten. De hordeur bestaat dus voornamelijk uit horrengaas en is vrijwel overal inzetbaar.

Waar wordt een hordeur van gemaakt?

Een hordeur kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals aluminium, plastic of hout. Het frame van de hordeur is vaak stevig zodat het lang meegaat en stabiel blijft. Deuren worden ten slotte veelvuldig gebruikt. Het gaas dat de insecten buiten houdt, kan gemaakt zijn van polyester, glasvezel of andere materialen die bestand zijn tegen weer en wind. Op deze manier maakt een klein regenbuitje niet veel uit.

De voordelen van een hordeur

Als eerste houden horren natuurlijk ongedierte buiten. Daarnaast zorgen ze voor extra ventilatie in uw woning zonder dat er een deur openstaat. Heeft u last van hooikoorts? Dan is een hor ideaal! Horren zorgen er namelijk voor dat de pollen die tijdens de lente en zomer in de lucht rondzweven geen kans krijgen om uw huis te betreden.

Een hordeur met schopplaat

Een schopplaat is een plaat die aan de onderkant van een hordeur gemonteerd is. Niet alle hordeuren beschikken over deze plaat, dus de keuze is aan u of u uw hordeur wel of niet van een schopplaat wilt voorzien. De functie van een schopplaat is het bieden van bescherming tegen, de naam zegt het al, ‘schoppen’. Het kan voorkomen dat u per ongeluk tegen de hordeur schopt of stoot, waardoor het gaas sneller kan slijten of stuk kan gaan. Een schopplaat gaat dit tegen.

Doorgaans wordt een schopplaat van aluminium gemaakt, omdat dit materiaal sterker is dan horrengaas. In de meeste gevallen is deze plaat ongeveer 30 cm hoog en 1 meter breed. De dikte van de schopplaat is meestal 0,8 mm, zodat het stevig genoeg is om alle ‘schoppen’ te weerstaan.

Onze soorten hordeuren

Zoals gezegd zijn er meerdere soorten kwalitatieve hordeuren leverbaar. De drie soorten die Horrenbouw aanbiedt, zijn de scharnierende hordeuren, de schuifhordeuren en de plissé hordeuren. Kenmerkend voor deze deuren is dat ze elk hun eigen functie en toepassing hebben. Daarnaast hebben we ook hordeur bouwpakketten en zelfs onderdelen in ons assortiment.

Scharnierende hordeuren

Scharnierende hordeuren worden gemaakt van aluminium profielen, gaas, magneten en scharnieren. Deze deuren worden op het kozijn geplaatst door middel van scharnieren en magneten. Dit is een simpele, maar doeltreffende manier om bij een enkele deur ongedierte buiten de deur te houden. Wat ook optioneel is, is de scharnierende hordeur voorzien van een schopplaat. De scharnierende hordeuren van Horrenbouw zijn te verkrijgen in veel verschillende RAL-kleuren. RAL is een Europees systeem voor kleurmatching, speciaal voor verf, coatings en plastics. Zo heeft u voor elk kozijn een passende kleur!

Schuifhordeuren

De schuifhordeuren zijn deuren die niet scharnieren. Deze schuift u namelijk eenvoudig open. Aan de bovenkant zit een bak waar de schuifhordeur bevestigd is en aan de onderkant zit een rail die de deur geleidt, toepasbaar bij schuifpuien. Schuift u de deur open? Dan schuift de hor over de rails heen. U heeft de keuze tussen een deur die naar links of naar rechts schuift. Ook de schuifhordeur is eventueel te voorzien van een schopplaat.

Plissé hordeuren

Plissé hordeuren zijn deuren die in en uit elkaar kunnen vouwen als een harmonica. Het woord plissé komt uit het Frans, wat ‘geplooid’ of ‘gevouwen’ betekent. Plissédeuren zijn zeer luxe hordeuren welke te verkrijgen zijn met vele opties en de meest passende oplossing zijn voor dubbele deuren en schuifpuien. Ze zijn geschikt voor zowel houten als kunststof en aluminium kozijnen. Door de categorie te openen, kunt u alle opties bekijken.

Hordeur bouwpakketten

Waar wij met name trots op zijn, zijn de hordeur bouwpakketten die wij in ons assortiment hebben. Deze bouwpakketten zijn van uitstekende kwaliteit, met als grote pluspunt dat deze met alle soorten horrengaas leverbaar zijn. Daar waar kant en klare hordeuren alleen met normaal gaas of plisségaas beschikbaar zijn, heeft u meer opties bij de bouwpakketten.

Losse onderdelen voor elke hor voor uw deur

Ook heeft u de mogelijkheid om bij ons specifieke losse hor onderdelen te bestellen. De onderdelen waar u aan kan denken, zijn handgrepen, magneten en horprofielen. Handig wanneer u uw hordeur wilt upgraden of repareren.

Wanneer u overweegt horprofielen te bestellen, raden we u aan om goed onderzoek te doen en desnoods ons team te raadplegen. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten en maten. Elk type horprofiel in ons ruime assortiment heeft een geschikte toepassing.

Horrenbouw: uw horrenspecialist

Horrenbouw levert al sinds lange tijd alles op het gebied van horren, zowel zakelijk als voor particulieren. Denk hierbij aan hordeuren, maar ook aan raamhorren. Voor kant en klare producten, losse producten én bouwpakketten, bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze kernpunten zijn kwaliteit, betaalbaarheid, snelle levering en deskundigheid. Daarnaast bieden we een uitstekende service en zijn we bereikbaar op vele manieren, waaronder een live chat. Indien u vragen heeft, kunt u deze eenvoudig stellen via de chat op onze website. Ons deskundige team helpt u met veel plezier en expertise verder.

Hordeur kopen? Bestel gemakkelijk online

Wilt u op een eenvoudige manier ongedierte buiten houden en tegelijkertijd genieten van frisse lucht? Bestel gemakkelijk en snel uw scharnierende hordeur, schuifhordeur of plissé hordeur online. Vul het bestelformulier in op onze website en wij nemen contact met u op om de details te controleren.

Heeft u behoefte aan meer informatie? Geen probleem! U kunt ons telefonisch bereiken op 050 - 3070010. U kunt ook een e-mail sturen naar info@horrenbouw.nl of gebruikmaken van onze live chat om uw vraag te stellen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u van dienst te zijn.