Geen producten (0)

Meetinstructies - correctiematen inzethorren

Wanneer u zelf inzethorren maakt heeft u voor de montage in het kozijn enige speling nodig. Deze speling en ruimte voor bevestiging varieert per toepassing. Hieronder is een tabel toegevoegd die het aantal millimeter speling aangeeft. Deze maten worden door ons maatwerkcentrum aangehouden en kunt u voor zelfbouw uiteraard ook gebruiken. 

 

Dagmaat

Deze marges worden aangehouden op basis van de dagmaat. De dagmaat is de smalste doorkijkmaat van het raam. Vanuit deze maten worden de horren besteld en de marges gehanteerd. 

 

Toepassingen inzethorren

 

inzethorprofiel afmetingen

De lip (flens) van een horprofiel is 1,2 mm dik. De 'dunne lip' variant heeft een lip van 0,8 mm dik. De dunne lip is uitermate geschikt voor veel draai/kiepramen omdat deze dan erg mooi kan sluiten. Bijkomend voordeel is dat deze profieen geschikt zijn voor het Politiekeurmerk 'Veilig Wonen'. De 28 mm profielen dienen altijd in verstek gezaagd te worden, aangezien hier geen DHZ hoeken voor zijn. De 34 mm dunne lip kan ook het beste in verstek gezaagd worden, aangezien de 34 mm DHZ hoeken voor de gewone 34 mm profielen bedoeld zijn. 

Welk profiel heb ik nodig bij welke toepassing? U ziet hier een overzicht van de soorten kozijnen en de bijbehorende profielen en bevestigingen. Het betreft een technische tekening van de doorsnede van de verschillende kozijnen.

Soorten kozijnen en toepassingen:

horprofiel toepassing 1

horprofiel toepassing 2

horprofiel toepassing 3

horprofiel toepassing 4

Het is voor ons moeilijk voor u te bepalen welk profiel u nodig heeft, daar wij uw situatie uiteraard niet kennen. Het is van belang dat u uw toepassing herkent en de juiste profielen en bevestigingsmaterialen bestelt, zodat u een passende hor kunt maken. Alle profielen en bevestigingsmaterialen zijn op de website verkrijgbaar. U kunt de profielen los bestellen op de pagina Horprofielen. Een andere optie is complete Bouwpakketten te bestellen, hier zitten alle benodigheden in. 

Voorbeelden - foto's toepassingen

Er zijn veel verschillende type kozijnen. Hierboven ziet u de technische tekeningen, maar deze zijn niet altijd door iedereen te lezen. We plaatsen hier per toepassing een foto met een voorbeeld. Het is niet gezegd dat uw kozijn gelijk moet zijn aan de foto, maar het kan misschien wel een extra stukje herkenning geven wat u kan hepen. 

Voorbeeld toepassing 1: 

Toepassing 1 voorbeeld    

 

 

Voorbeeld toepassing 2A:

 

Voorbeeld toepassing 3, aluminium strip niet gelijk aan kozijn (verspringend):

 

 

Voorbeeld toepassing 4, aluminium strip gelijk aan kozijn (niet verspringend):