Geen producten (0)

Welke horprofielen heb ik nodig?

Horprofielen zijn er in verschillende soorten en maten. Door middel van deze pagina proberen we duidelijkheid te scheppen, zodat u de juiste profielen voor uw toepassing kunt bestellen. Horrenbouw biedt meerdere soorten profielen aan, welke in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. 

Voorzethorprofielen of inzethorprofielen

Het eerste onderscheid wat we maken is het verschil tussen voorzethorprofielen en inzethorprofielen: 

Voorzethorprofielen:

Voorzethorpofielen heeft u nodig wanneer u een raam heeft wat naar buiten toe open gaat. 

Raamhor vanaf €82,45 max. 1m30 x 2m00  

voorzethorprofiel afmetingen

De voorzethorren komen aan de binnenzijde van het kozijn / raam en kunnen zowel tegen het kozijn (op de dag) als in het kozijn (in de dag) worden gemonteerd door middel van wartels en eventueel scharnieren. U kunt de voorzethorprofielen met elkaar verbinden door DHZ hoeken 26 mm of door verstekhoeken. Deze profielen zijn leverbaar in de kleuren grijs, creme en wit. De voorzethorprofielen worden ook wel raamhorprofielen genoemd. Voorzethorproffielen zijn er in 1 variant, de 26 mm profielen. Indien u een hor wilt maken van rond de 150 cm hoog, dan adviseren we voor de stevigheid een tussenprofiel te monteren. 

 

Inzethorprofielen

Inzethorprofielen heeft u nodig wanneer u draai-/kiepramen heeft die naar binnen toe open gaan. Inzethorprofielen zijn er in meerdere varianten, zodat er voor elk soort kozijn een passende toepassing is. Er zijn 4 varianten, te weten de 28 mm profielen, de 34 mm profielen, de 34 mm profielen met dunne lip en de 43 mm profielen

De 28 mm profielen worden vaak gebruikt wanneer er een rolluik in het raam gemonteerd zit en er niet genoeg ruimte is voor een 34 mm profiel. Voor normale draai-/kiepramen worden de 34 mm dunne lip profielen aangeraden, met deze profielen sluiten te ramen helemaal strak (door de dunne flens) en hierdoor komt uw raam ook in aanmerking voor het Politiekeurmerk 'Veilig Wonen'. De 43 mm profielen worden gebruikt wanneer er bijvoorbeeld ventilatieroosters in het raam zitten en de hor er dus iets verder af moet staan. Indien u aluminium kozijnen heeft, klik dan hier

inzethor veilig wonen vanaf €77,95 max.1m30 x 1m30 Kant en klaar inzethor

Zie hier een overzicht van de soorten inzethorprofielen:

inzethorprofiel afmetingen

De lip (flens) van een horprofiel is 1,2 mm dik. De 'dunne lip' variant heeft een lip van 0,8 mm dik. De dunne lip is uitermate geschikt voor veel draai/kiepramen omdat deze dan erg mooi kan sluiten. Bijkomend voordeel is dat deze profieen geschikt zijn voor het Politiekeurmerk 'Veilig Wonen'. De 28 mm profielen dienen altijd in verstek gezaagd te worden, aangezien hier geen DHZ hoeken voor zijn. De 34 mm dunne lip kan ook het beste in verstek gezaagd worden, aangezien de 34 mm DHZ hoeken voor de gewone 34 mm profielen bedoeld zijn. 

Welk profiel heb ik nodig bij welke toepassing? U ziet hier een overzicht van de soorten kozijnen en de bijbehorende profielen en bevestigingen. Het betreft een technische tekening van de doorsnede van de verschillende kozijnen.

Soorten kozijnen en toepassingen:

horprofiel toepassing 1

horprofiel toepassing 2

horprofiel toepassing 3

horprofiel toepassing 4

Het is voor ons moeilijk voor u te bepalen welk profiel u nodig heeft, daar wij uw situatie uiteraard niet kennen. Het is van belang dat u uw toepassing herkent en de juiste profielen en bevestigingsmaterialen bestelt, zodat u een passende hor kunt maken. Alle profielen en bevestigingsmaterialen zijn op de website verkrijgbaar. U kunt de profielen los bestellen op de pagina Horprofielen. Een andere optie is complete Bouwpakketten te bestellen, hier zitten alle benodigheden in. 

Voorbeelden - foto's toepassingen

Er zijn veel verschillende type kozijnen. Hierboven ziet u de technische tekeningen, maar deze zijn niet altijd door iedereen te lezen. We plaatsen hier per toepassing een foto met een voorbeeld. Het is niet gezegd dat uw kozijn gelijk moet zijn aan de foto, maar het kan misschien wel een extra stukje herkenning geven wat u kan hepen. 

Voorbeeld toepassing 1: 

Toepassing 1 voorbeeld    

 

 

Voorbeeld toepassing 2A:                                                                                                              Voorbeeld toepassing 2C (afbeelding slag gedraaid):

       

 

Voorbeeld toepassing 3, aluminium strip niet gelijk aan kozijn (verspringend):

 

 

Voorbeeld toepassing 4, aluminium strip gelijk aan kozijn (niet verspringend):

 

 

Informatie over welk type horprofiel te gebruiken

Bent u er ondanks bovenstaande informatie nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op via de mail of de telefoon. Ook kunt u direct een medewerker aanspreken via de live chatfunctie.