Geen producten (0)

Zelf horren maken

U wilt uw eigen raamhorren en inzethorren maken? Dan bent u hier bij Horrenbouw op de juiste pagina beland. Horrenbouw levert alle soorten profielen, alle soorten gaas en alle benodigde onderdelen welke u nodig heeft om uw eigen horren te maken. Wanneer u zelf horren wilt maken heeft u verschillende onderdelen nodig. Horrenbouw biedt alle onderdelen aan om dit proces volledig zelf te kunnen uitvoeren. Zo worden verschillende soorten profielen aangeboden, te weten 26 mm voorzetprofielen (raamhor), 28 mm inzetprofielen en 34 mm inzetprofielen. Deze profielen zijn in diverse kleuren leverbaar, waaronder wit, grijs, creme en antraciet. Het gaas wat benodigd is kunt u vervolgens ook in de juiste afmetingen verkrijgen, per strekkende meter of per volle rol. Ook alle relevante onderdelen worden aangeboden door Horrenbouw, zodat u helder en gemakkelijk uw eigen hor van A tot Z in elkaar kunt zetten. Dit uiteraard tegen zeer scherpe prijzen. Daarnaast waarborgen wij een prima kwaliteit en nazorg. Kortom, zelf horren maken doet u met de horren van Horrenbouw!

 

Verschillende soorten horprofielen

Horrenbouw biedt verschillende soorten horprofielen aan. Meest voorkomend zijn de voorzethorprofielen en de inzethorprofielen. De voorzetprofielen worden gebruikt voor de zogenaamde 'vaste raamhorren'. De inzetprofielen worden logischerwijs gebruikt voor de zogenaamde 'inzethorren'. De voorzethorren worden aangeboden in de 26 mm versie. De inzethorren worden aangeboden in drie maten, waarvan 2 maten het meest voorkomend zijn. Meest voorkomend zijn de 28 mm en de 34 mm profielen. Op aanvraag kunnen we ook de 43 mm profielen leveren. De profielen hebben een geraffineerd design en worden veel verkocht aan zowel particulieren als zakelijke partijen die een exclusieve uitstraling wensen. De uitstraling is een gevolg van de softline profielen. Elk inzetprofiel is 'softline uitgevoerd'. Als extra exclusieve optie worden de 34 mm met dunne lip aangeboden. Deze zijn voorzien van het politiekeurmerk 'Veilig Wonen'. Deze profielen worden exclusief aangeboden door Horrenbouw. 

De voorzetprofielen worden aangeboden in de kleuren wit, creme en grijs geanodiseerd. De inzethorren worden aangeboden in de kleuren wit, creme en antraciet. Op aanvraag zijn ook andere kleuren leverbaar. 

Het is tevens mogelijk om de door u gewenste profielen als een volledig bouwpakket (inclusief horrengaas, inrolpees en verbindingsstukken) te bestellen. Bij maten vanaf 1m50 worden tussenprofielen meegeleverd. De kant en klaar bouwpaketten zijn net als de profielen leverbaar in de kleuren wit, antraciet en creme. Indien u gebruik wenst te maken van deze optie, dan kunt u dat aangeven beneden het prijsveld bij de optie 'compleet pakket'.

info@horrenbouw.nl

 1. 34 mm profielen zijn geschikt voor alle kunststof ramen (kunststof verstekhoeken en/ of kunststof DHZ hoek gebruiken).
 2. 34 mm profielen met dunne lip zijn geschikt voor alle ramen met het politiekeurmerk 'Veilig Wonen' (kunststof verstekhoeken en/ of kunststof DHZ hoek gebruiken).
 3. 43 mm profielen zijn geschikt voor alle typen kunststof ramen (kunststof verstekhoeken gebruiken) (profielen op aanvraag).

 

 

 

 

Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden gratis thuisbezorgd boven 40 euro. De levertijd voor profielen, gaas, onderdelen en inrolpees bedraagt 1 tot 3 werkdagen. 

Wij verkopen de volgende inzetprofielen tot een lengte van 200 cm. Voor nog grotere maten dient u contact met ons op te nemen alvorens u een order plaatst.

 • inzethorren 28 mm softline
 • inzethorren 34 mm softline
 • inzethorren voor ramen met politiekeurmerk 'Veilig wonen' 34 mm
 • inzethorren 43 mm softline
 • voorzethorren, raamhorrren, horramen
 • hordeuren

Inzethorren 28 en 34 mm

 

Inzethorprofielen worden standaard geleverd in de kleuren wit (RAL9010) en creme (RAL9001). Wij kunnen echter op aanvraag iedere gewenste RAL kleur leveren. Wij zijn trots op de kwaliteit van ons product, het design en op ons uitgebreide assortiment. Horrenbouw levert 3 dieptematen inzethorprofielen, te weten 28 mm, 34 mm en 43 mm. Onze 34 mm inzethorproflielen worden het meest verkocht. Wij leveren tevens 34 mm profielen voor ramen met het politiekeurmerk 'Veilig wonen'. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. U koopt inzethor softlineprofielen al vanaf €5,39 per strekkende meter.

Er zijn 3 montagemogelijkheden voor inzethorren:

Met kunststof hoeken

Inzethorren  zijn gemakkelijk te maken met onze kunststof hoeken. Door het gebruik van deze hoeken is het niet noodzakelijk om uw aluminium profiel in verstek te zagen. Voor veel zelfbouwers is dat een uitkomst.  Kunststof hoeken voor inzethorren zijn alleen te gebruiken in combinatie met 34mm profielen. Indien u 28 mm profielen of 43 mm profielen wenst te kopen, dan heeft u voor de bevestiging van deze ramen verstekhoeken nodig. Voor de montage van 34 mm kunt u dus kunstof hoeken gebruiken koopt u al vanaf €1,95 per stuk. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Met verstekhoeken

Het gebruik van verstekhoeken zorgt ervoor dat u uw profielen keurig strak kunt verbinden. Het verstek zagen van profielen wordt door consumenten soms als lastig ervaren, maar met een verstekbak is het prima te doen. Het mooiste resultaat behaalt u door verstekhoeken te gebruiken. Het is noodzakelijk dat u hierbij het juiste stuk gereedschap gebruikt en veilig te werk gaat. Voor inzethorren gebruikt u verstekhoeken. Deze worden los verkocht voor €1,00. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Verstelbare hoeken

Door het gebruik van verstelbare hoeken kan uw hor elke vorm aannemen die u zelf maar wenst. Hiermee kunt u speciale horramen voor alle soorten kozijnen maken. Deze worden los verkocht voor € 1,95. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Kunststof veren en spietjes

Voor een zorgvuldige bevestiging van uw inzethor in uw kozijn is het noodzakelijk om veertjes en spie te gebruiken. Losse veertjes of spietjes kosten € 1,75. Geleverd met schroeven. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

RVS veertjes

Roestvrijstalen veren voor de bevestiging van uw inzethorren in kunststof en houten kozijnen. Dankzij het verenstaal wordt uw inzethor op zorgvuldige wijze vastgeklemd. Een losse verenstaal kost € 2,25, geleverd met schroeven. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Vaste Raamhorren 26 mm

HHorproflielen

Vaste raamhorren (voorzethorren) kunnen wij net als inzethorren in elke gewenste Ral kleur leveren. Deze profielen zijn uitermate geschikt voor het bouwen van vaste scharnierende raamhorren. Vaste raamhorren zijn eenvoudig om te maken.

Er zijn 3 manieren om de profielen te verbinden:

 • met kunststof hoeken
 • met verstekhoeken
 • met verstelbare hoeken

Met kunststof hoeken:

Horraam is te maken door middel van onze kunststof hoeken. Door het gebruik van deze hoeken is het niet noodzakelijk om uw aluminium profiel in verstek te zagen. Voor veel zelfbouwers is dat een uitkomst. Kunststof hoeken voor scharnierende raamhorren koopt u al vanaf € 1,10 per stuk. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Met verstekhoeken:

Het gebruik van verstekhoeken zorgt ervoor dat u uw hor keurig in verstek kunt zagen. Het verstek zagen van profielen wordt door veel consumenten als lastig ervaren. Voor mensen met meer kluservaring is het aan te bevelen om uw profielen in verstek te zagen. Dat is optisch mooier dan het gebruik van kunststof hoeken. Het is noodzakelijk dat u hierbij het juiste stuk gereedschap gebruikt en veilig te werk gaat. Verstekhoeken worden voor scharnierende of vaste raamhorren en voor inzethorren gebruikt. Verstekhoeken worden los verkocht voor € 1,10. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Verstelbare hoeken:

Door het gebruik van verstelbare hoeken kan uw hor elke vorm aannemen die u zelf maar wenst. Hiermee kunt u speciale horramen voor alle soorten kozijnen maken. Deze worden los verkocht voor € 2,95. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Kunststof scharnieren:

Voor een zorgvuldige bevestiging van uw vaste horraam tegen uw kozijn is het noodzakelijk om scharnieren in combinatie met wervels te gebruiken.  Losse scharnieren kosten € 1,95.  En  losse wervels kosten €0,75. Geleverd met schroeven. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting

Greepjes:

Om uw raamhor gemakkelijk te bedienen adviseren wij om ieder horraam te voorzien van 1 of twee greepjes. Losse greepjes kosten € 1,35 per stuk. Greepjes worden geleverd met schroeven. Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Horgaas:                     

Wij verkopen horrengaas van hoogwaardige kwaliteit. Standaard worden uw horren voorzien van professioneel glasfiber horgaas. Het is mogelijk om horrengaas per strekkende meter te kopen. Wij verkopen horrengaas voor € 4,95 per vierkante meter. Handig wanneer u uw hor zelf wenst te maken. Uw horrengaas wordt gratis bezorgd boven de 40 euro. Wij leveren tevens aluminium gaas per rol, pollengaas op rol en petscreen op rol. Deze laatste 3 zijn niet altijd verkrijgbaar in de webshop. Hiervoor dient u eerst contact met ons op te nemen. De levertijd voor pollengaas, aluminium gaas en petscreen (kattengaas) kan namelijk afwijken ten opzichte van reguliere soorten horrengaas. Ons gaas wordt ook veelvuldig gebruikt in de fruitteelt. In de agrarische sector is het belangrijk dat de gewassen worden beschermd tegen insecten en andere zomerzoemers die niet welkom zijn. In de visserij en oesterkwekerij wordt horrengaas net als in de tuinbouw en fruitteelt op grote schaal gebruikt.

Inrolpees:

Deze kunststof veter wordt gebruikt voor bevestigen van het hordoek op de aluminium profielen. Hiervoor heeft u een inroller nodig. Wij verkopen de inrolpees los per strekkende meter voor € 0,55. Een kunststof inroller kost € 0,99. Aanbieding 10 meter inrolpees met gratis inroller voor € 4,95.Bij afname van grotere aantallen ontvangt u extra staffelkorting.

Bouwpakketten:

Wij hebben met u meegedacht en kant en klare pakketten samengesteld. Hiermee bieden wij extra voordelige sets aan. Deze kant en klaar bouwpakketten worden verkocht voor actieprijzen. Ieder pakket is voorzien van alle benodigdheden voor het bouwen van uw hor. U dient zelf voor het gereedschap te zorgen. Daarbij heeft u een ijzerzaagje, een rolbandmaat, een vijl, eventueel een verstekbak en een potlood nodig. Bouwpakketten voor inzethorren zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en creme en voor vaste raamhorren in de kleuren wit en grijs.

Hor op maat:

Indien u ervoor kiest om horren kant en klaar op maat online te kopen, dan worden deze kant en klaar aangeleverd en kan uw hor worden voorzien van Panorama gaas of anti-pollen gaas. Indien noodzakelijk kunnen wij voorzien in volle rollen horgaas. Hierop wordt extra korting gegeven. Zonder inrolpees is het niet mogelijk om een fatsoenlijke hor te maken. Onze inrolpees is per strekkende meter verkrijgbaar. Deze pees krimpt niet en verweert niet. Inrolpees wordt verkocht voor 55 cent per strekkende meter. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om voordeelsets te kopen. 

Insectenhorren: 

Wij zijn al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in insectenwering en verkopen alles op het gebied van horren. U koopt al een raamhor vanaf € 59,95, volledig kant en klaar op maat. Tegenwoordig worden inzethorren, plisse horramen en plissé hordeuren het meest verkocht. Sunarts vliegengordijnen zijn ook erg in trek. Koopt u bij ons een hor, dan betaalt u meestal geen verzendkosten. Wij bieden een uitstekende service en garantie. Neem gerust een kijkje in onze winkel. 

Nog vragen over het maken van horren?

Indien u nog vragen heeft over het zelf maken van horren, neem dan contact met ons op via +31(0) 50-3070010, of spreek rechtstreeks een medewerker via de chatfunctie. Deze vindt u rechtsonder in uw beeld. Uiteraard kunt u ook het contactformulier invullen. 

Direct zelf horren maken

Met de onderdelen van Horrenbouw kunt u direct aan de slag met het zelf maken van uw horren. Selecteer de producten die u nodig heeft en deze worden binnen enkele dagen bij u afgeleverd.