Geen producten (0)

Welk horrengaas is voor mij geschikt? 

Zoals u wellicht heeft kunnen zien beschikken we over een zeer ruim assortiment aan horgaas. Wij leveren alleen gaas van Europese makelij, wat voldoet aan de zogenaamde REACH-normering. Door de vele soorten, maten en kleuren horrengaas is voor elke toepassing een geschikt type gaas beschikbaar. Maar, welk gaas is nou geschikt voor uw toepassing? Voor wie wat extra uitleg zoekt wordt op deze pagina elk soort horgaas besproken inclusief de eigenschappen. Zo proberen we zo duidelijk mogelijk aan te geven welk gaas u nodig heeft. Elk type gaas is leverbaar per strekkende meter als ook per volle rol. 

Alle soorten horrengaas van Horrenbouw

Hieronder ziet u een overzicht van alle soorten gaas. Zo kunt u per soort horgaas alle eigenschappen vinden, zodat u een goede keuze kunt maken. 

Standaard glasfiber horgaas
Het standaard gaas is het normale gaas wat gebruikt wordt in een normale hor of hordeur. Dit gaas is leverbaar in vele maten en een aantal kleuren, zodat voor elke hor een passende maat en kleur horgaas geleverd kan worden. Het bestaat uit glasfiber / pvc, wat het voor normale doeleinden zeer geschikt maakt. Het gaas is per strekkende meter te bestellen. Meerdere meters worden altijd als 1 geheel geleverd. Heeft u bijvoorbeeld 3 meter nodig, vul dan bij aantal 3 in. Aangezien dit het meest gebruikte gaas is, wordt het ook aangeboden in de meeste uitvoeringen / breedtes. Bijkomend voordeel is dat voor dit gaas het inrolpees ook leverbaar is in meerdere kleuren, namelijk grijs, zwart en wit. Gemakkelijk met schaar te knippen. 

Beschikbare breedtes30 cm, 60 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm, 220 cm, 260 cm en 320 cm. 

Beschikbare kleuren: Grijs, zwart, wit en beige. 

Maaswijdte: Ongeveer 1,1 x 1,3 mm.

Doorkijk: 63%

Gewicht: 120 gram per m2

 

Panoramagaas
Panoramagaas is bijna gelijk aan normaal horrengaas, echter zijn de draden net wat dunner, waardoor er meer doorkijk ontstaat. Het verschil met normaal gaas is niet enorm, maar toch een 10%. Qua materialen is dit gaas gelijk aan standaard horgaas. Het is alleen leverbaar in de kleur zwart. Panoramagaas is ook prima geschikt voor een normale hor. In theorie zou je kunnen zeggen dat het panogaas iets kwetsbaarder is vanwege de dunnere draden, echter is het verschil minimaal en zal dat in de praktijk geen problemen geven bij normaal gebruik. Leverbaar per strekkende meter, meerdere meters als 1 geheel. Dit gaas is eenvoudig op maat te knippen met een schaar. 

Beschikbare breedtes: 100 cm, 130 cm, 160 cm. 

Beschikbare kleuren: Zwart.

Maaswijdte: Ongeveer 1,2 x 1,2 mm.

Doorkijk: 70%

Gewicht: 75 gram per m2

 

Petscreen (huisdierengaas)
Petscreen is een type horrengaas wat geschikt is voor horren of hordeuren die bestand moeten zijn tegen de scherpe nagels van huidieren, meestal de hond of de kat. De naam zegt het al, het is 'huisdierengaas'. Dit gaas wordt ook gemaakt van glasfiber en pvc, echter is een stuk dikker dan het normale gaas. Het is ook wat stugger dan normaal gaas, hierdoor wordt geadviseerd iets smaller inrolpees te gebruiken. In combinatie met onze profielen wordt 4,4 mm dik pees aangeraden. Ondanks dat het stugger en dikker is, is er wel gewoon door heen te kijken, echter iets minder dan door normaal gaas. Uitstekende kwaliteit en zeer functioneel tegen huisdierennagels. U kunt het gemakkelijk op maat knippen met een schaar. 

Beschikbare breedtes: 30 cm, 70 cm, 90 cm, 120 cm, 160 cm en 180 cm.

Beschikbare kleuren: Grijs en zwart. 

Maaswijdte: Ongeveer 1,2 x 1,2 mm.

Doorkijk: 55%

Gewicht: 390 gram per m2

 

Aluminium horgaas
Aluminium horgaas is een metalen gaas wat niet alleen wordt gebruikt voor horren, maar ook voor vele andere doeleinden. Denk aan de agrarische doeleinden of de tuinbouw. Uiteraard kan het ook in horren, echter is dit wel iets meer werk vanwege het stuggere materiaal. We krijgen vaak de vraag of dit ook geschikt is wanneer er huisdieren zijn, echter adviseren we dan toch petscreen. Dit vanwege het feit dat een eventueel los draad erg scherp kan zijn en uiteraard willen we niet dat uw huisdier zich verwondt. Wordt ook veel gebruikt in ventilatieroosters in ramen, of tegen muizen in kelders met luchtroosters op straathoogte. Houdt uiteraard ook gewoon vliegen en ongediertje buiten de deur. Is met een schaar te knippen. Er zijn twee soorten aluminium gaas, te weten de 18 x 14 en de 18 x 16 variant. Dit geeft het aantal draden per vierkante inch (2,53 cm/2) aan, verticaal en horizontaal. De 18 x 16 kent dus een iets hogere dichtheid van draden en is daardoor iets sterker en stugger. 

Beschikbare breedtes: 60 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 150 cm. 

Beschikbare kleuren: Aluminiumkleur grijs en zwart (antraciet). 

Maaswijdte: Ongeveer 1,2 x 1,3 mm 

Doorkijk: 65%

 

Rvs horrengaas
Rvs horgaas is voor een groot deel gelijk aan aluminium horgaas, echter is het uiteraard een ander soort metaal. Het is zeer geschikt voor buitengebruik, aangezien de weersinvloeden geen invloed zullen hebben. Wordt ook veel gebruikt voor andere doelstellingen, ook voor toepassingen waarbij hoge temperaturen vrij komen, denk aan bijvoorbeeld ovens. Ook geschikt voor in horren, het houdt uiteraard ook gewoon vliegen en ongedierte tegen. Minder geschikt als gaas tegen nagels van huisdieren, ook hier geldt dat een eventueel los draad erg scherp is. Is met een schaar op maat te knippen. 

Beschikbare breedtes: 100 en 150 cm.

Beschikbare kleuren: Alleen in rvs kleur

Maaswijdte: Ongeveer 1,2 x 1,2 mm.

 

Anti-pollengaas
Het anti pollengaas is geschikt voor mensen met een pollenallergie. Het is een zeer fijnmazig soort horrengaas welke van speciale coating is voorzien die 99% van de graspollen en 92% van alle pollen tegen houdt. Het pollengaas kan tot 300% van zijn eigen gewicht aan pollen absorberen. Aangezien het gaas zeer fijnmazig is zal ook al het vliegende ongedierte netjes buiten gehouden worden, een win-win situatie dus. Leverbaar in de kleur zwart. Eenvoudig te knippen.

Beschikbare breedtes: 120 cm en 160 cm.

Beschikbare kleuren: Zwart.

Maaswijdte: Ongeveer 0,7 x 0,4 mm (zeer fijnmazig)

 

Extra fijnmazig horrengaas (knuttengaas)
Het extra fijnmazige gaas is voor een groot deel gelijk aan normaal gaas, echter met zeer kleine mazen. Daar waar in Nederland normaal glasfiber gaas het ongedierte keurig weert, zo kennen ze in andere landen soms kleinere vliegjes. Wanneer u last heeft van zeer kleine vliegjes kunt u dit gaas gebruiken. De mazen zijn ongeveer de helft zo groot dan bij normaal gaas. Doordat het fijne gaas voorzien is van meer draden is het ook extra sterk. Dit fijne horrengaas wordt ook voor andere doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld in de reclamewereld om op te projecteren. Er zijn veel mogelijkheden met het extra fijne horgaas. Met een schaar eenvoudig op maat te knippen. 

Beschikbare breedtes: 60 cm, 80 cm, 120 cm, 130 cm, 180 cm, 260 cm.

Beschikbare kleuren: Grijs en zwart.

Maaswijdte: Ongeveer 0,5 x 0,8 mm.

Gewicht: 146 gram per m2

 

Thermoscreen - warmtewerend horgaas
Thermoscreen is een type horrengaas wat niet alleen het vliegende ongedierte buiten houdt, maar ook de warmte. Zeer geschikt screen voor wanneer de zon de hele dag op uw raam / hor staat en u die warmte graag buiten houdt. Door de samenstelling van het materiaal wordt de warmte voor 70% geweerd. De doorkijk is wel iets minder, namelijk 32%. U kunt er dus prima doorheen kijken, maar wel minder dan bij normaal gaas. Eenvoudig op maat te knippen. 

Beschikbare breedtes: 90 cm, 105 cm, 120 cm, 180 cm en 200 cm. 

Beschikbare kleuren: Grijs, bruin, zwart en wit.

Doorkijk: 32%

 

Horrengaas per strekkende meter en per rol

Alle types horrengaas kunt u per meter bestellen. Wanneer u bij aantal bijvoorbeeld 5 invoert, dan krijgt u een geheel met een lengte van 500 cm. De breedte is de breedte die u heeft geselcteerd. Alle soorten horrengaas kunt u ook op een volle rol bestellen. De prijs per strekkende meter ligt dan aanzienlijk lager dan bij losse meters. We hopen dat u op deze manier een duidelijk overzicht heeft van de beschikbare soorten horrengaas, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en het ongedierte buiten de deur houdt. 

Hoe horrengaas bestellen?

Het horgaas kunt u eenvoudig bestellen per strekkende meter. U selecteert het type gaas dat u zoekt en vult bij aantal het aantal meter in dat u nodig heeft. Heeft u bijvoorbeeld een stuk nodig van 120 cm breed en 380 cm lang, dan wordt het aantal dus 4 (400 cm). Het wordt dan altijd als 1 geheel geleverd, dus niet als losse stukken. Ook kunt u volle rollen bestellen, deze rollen zijn 15 meter, 30 meter, 50 meter of 90 meter lang, afhankelijk van het type gaas. Zowel bij het vliegengaas per meter als per volle rol kunt u een filter gebruiken, zodat de voor u relevante uitvoeringen direct naar voren komen. 

Horrengaas per strekkende meter: U vindt alle soorten horrengaas per strekkende meter hier.

Horrengaas per volle rol: U vindt alle soorten horrengaas op volle rol hier.

Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen per mail of telefoon. Ook is er iemand live aan te spreken via de live chatfunctie.