Geen producten (0)
Geen producten (0)

Universeel Inklemhorprofiel 12 mm diep

€ 9,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1 a 2 werkdagen
Specificaties
Afmetingen (l,b,h) 100 x 0 x 0 cm
Materiaal profiel Aluminium
Standaard kleuren Wit 9010
Beschikbare Profieldiepten 12 mm
Beschikbare Lengtes 100 cm / 150 cm / 200 cm
Verpakking Koker / Doos
Vervoerder GLS
Levertijd Standaardkleur 1 tot 2 werkdagen
Levertijd RAL kleur X 2 weken
Omschrijving

Universeel inklemhorprofiel 12 mm - zonder flens / lip

Het horprofiel wat u hier ziet is nieuw in het assortiment horprofielen. Dit universele horprofiel kan gebruikt worden in situaties die afwijken van de gangbare toepassingen, maar ook in alle andere situaties. Dus voor kunststof kozijnen, zowel verdiept als niet verdiept, houten kozijen en ook aluminium kozijnen. Het voordeel van dit inklemhorprofiel is dat deze geen flens / lip heeft, waardoor deze als het ware plat is van de onderkant. Er zijn toepassingen waarbij dit profiel de oplossing biedt, denk hierbij aan bijvoorbeeld monumentale boerderijen en andere uitzonderlijke situaties waarbij de normale inzethorprofielen niet voldoen. Een extra voordeel van deze universele horprofielen is dat deze kan worden voorzien van mohair borstel. Er zit een gleuf in het profiel waar de borstel eenvoudig in te schuiven is. Zo sluit uw hor goed af tegen ongedierte en kunt u de hor klemmen, doordat de borstel precies over het opstaande randje in het kozijn valt. Tevens kan de mohairborstel voor bescherming zorgen. De diepte van dit inklemhorprofiel is slechts 12 mm. Met de 10 mm draaiklemmen wordt de totale diepte 22 mm. Als hoekverbinding kunt u de normale verstekhoeken gebruiken, maar ook de hoekstukken voor universele profielen. De profielen zijn leverbaar in Wit 9010, Creme 9001 en Antraciet 7016. 

Montage universeel inklemhorprofiel

De universele horprofielen kunnen op meerdere manieren worden gemonteerd. Uiteraard hangt het af van de toepassing, maar meest voorkomend is montage door middel van zogenaamde 'draaiklemmen 10 mm'. De hor staat aan de onderkant op twee draaiklemmen. Deze klemmen zitten gemonteerd met twee schroeven. Net boven het midden, op de zijkanten van de hor, zijn dezelfde draaiklemmen vastgemaakt. Anders dan bij de onderste draaiklemmen zitten deze draaiklemmen alleen met het bovenste gat aan het profiel vast. De draaiklem is hierdoor wegdraaibaar om zondoende de hor uit het kozijn te kunnen halen. Een ringetje onder de draaibare klem voorkomt dat er krassen op het profiel komen. De draaiklem is gemaakt van RVS 304. Deze draaiklemmen zijn slechts 0,5 mm dik en daardoor nog dunner dan de flens van de 'dunne lip profielen'. Groot voordeel daarbij is dat het draaiklemmetje op slechts 4 plaatsen zit om de hor, in plaats van een lip / flens die geheel rondom andere horprofielen zit. Hierdoor is het eigenlijk altijd passend in zo goed als elke situatie. 

Daarnaast kunnen deze universele inklemhorprofielen ook gemonteerd worden met de 'hoge wervel'. Een voorbeeld ziet u bij de foto's. Zowel de draaiklemmen als de hoge wervels zijn per stuk te bestellen. Per hor worden normaal gesproken 4 draaiklemmen gebruikt, 2 aan de onderkant en aan beide zijkanten 1. 

De universele horprofielen worden normaal gesproken ook voorzien van mohair borstel, hiermee wordt de hor in het kozijn geklemd, waardoor de hor niet naar binnen valt. De draaiklemmen zorgen vervolgens dat de hor niet naar buiten valt. Zo zit de hor perfect gemonteerd zonder dat er verder bevestigingsmateriaal nodig is. 

Het universeel profiel is ook zeer geschikt voor gebruik bij aluminium kozijnen. U vindt de uitleg voor montage hier

Inklemhor universeel wit 9010, creme 9001 en antraciet 7016.

In eerste instantie is dit type horprofiel leverbaar in de RAl kleur Wit 9010. Dit is de meest voorkomende kleur. Later zullen we dit uitbreiden met Creme RAL 9010 en Antraciet RAL 7016. Op aanvraag zijn deze profielen nu al leverbaar, maar dat kan dan alleen vanaf 30 meter lengte, Vanaf heden zijn de nieuwe kleuren ook op de normale manier leverbaar. 

Universeel inklemhorprofiel kopen

Heeft u een afwijkende toepassing of erg weinig ruimte voor een hor, maak dan gebruik van deze handige universele inklemhorprofielen. Te monteren met draaiklemmen of hoge wervels. Deze profielen zijn uit voorraad leverbaar en dus binnen 1 a 2 werkdagen leverbaar. Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op per mail of telefoon. Ook kunt u direct contact opnemen met een medewerker via de live chatfunctie.