Geen producten (0)

Welke soorten horrengaas bestaan er?

Horrengaas is onmisbaar in de strijd tegen insecten en andere ongewenste ongedierte, met name tijdens de warmere maanden. Dit gaas kan op ramen, deuren en andere openingen worden gemonteerd om te voorkomen dat vliegjes en muggen uw binnenruimte binnendringen, terwijl frisse lucht nog altijd vrij kan circuleren. Elk type gaas heeft hun unieke eigenschappen en voordelen, maar welke soorten horrengaas bestaan er dan allemaal? Ontdek het in ons artikel!

De veelzijdigheid van horrengaas

Er bestaan verschillende types horrengaas, elk ontworpen voor specifieke behoeften en omstandigheden. Van standaard glasfiber of fijnmazig tot gespecialiseerd anti-pollen en zonwerend gaas, bieden deze variëteiten oplossingen voor problemen zoals ongewenste insecten binnenshuis, seizoensgebonden allergieën en schade door onze geliefde huisdieren. We lichten een aantal veelgebruikte soorten gaas uit.

Standaard horrengaas

Standaard horrengaas is het meest voorkomende type en wordt vaak gebruikt voor ramen en deuren in zowel huizen als appartementen. Dit soort gaas wordt doorgaans gemaakt van glasfiber of RVS en is ontworpen om een effectieve barrière te vormen tegen ongewenste gasten zoals insecten, zonder dat het de luchtstroom belemmert. Kenmerkend voor standaard horrengaas is dat het balans tussen bescherming en zichtbaarheid biedt, waardoor het een keuze is die niet afdoet aan het esthetische aspect van uw woning.

Extra fijnmazig gaas

Extra fijnmazig gaas is speciaal ontworpen om kleinere insecten, zoals fruitvliegjes en muggen, buiten te houden. Dit type gaas heeft kleinere mazen dan standaard gaas, wat resulteert in een hogere dichtheid van het net. Fijnmazig gaas is ook geschikt voor gebruik bij ventilatieroosters en andere kleine openingen en kieren, waar bescherming tegen insecten en ander ongedierte essentieel is.

Petscreen

Dit type horrengaas is robuuster dan standaard en fijnmazig gaas. Petscreen wordt met name gebruikt om weerstand te bieden tegen beschadigingen die worden veroorzaakt door huisdieren, zoals katten en honden. Gemaakt van zwaar en vinyl-gecoat polyester, is dit de ideale keuze voor huisdiereigenaren die de basisfunctionaliteiten van insectenwering en ventilatie willen combineren met gaas dat bestand is tegen krabben of bijten.

Anti-pollen gaas

Tijdens de lente en zomer hebben veel mensen last van pollen die in de lucht circuleren. Anti-pollen gaas is een speciaal ontwikkeld type horrengaas dat niet alleen insecten buiten houdt, maar ook helpt om pollen en andere allergenen te filteren. Dit is bijzonder gunstig voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Het horrengaas heeft een unieke structuur die kleine deeltjes kan vangen, waardoor de binnenlucht schoner en gezonder wordt. Het gebruik van anti-pollen gaas kan een groot verschil maken in het comfort van mensen die gevoelig zijn voor seizoensgebonden allergieën.

Zonwerend gaas

Met zonwerend gaas combineert u de functionaliteit van standaard gaas met extra bescherming tegen UV-straling. Dit type horrengaas is namelijk gecoat met een zonwerende laag die voor een koele binnenruimte zorgt en uw interieur en uzelf beschermt tegen UV-schade. Zonwerend gaas is ideaal voor gebruik in ruimtes die aan veel direct zonlicht blootstaan, zoals zonnige kamers en serres.

Verschillende kleuren en afmetingen

Uiteraard is horrengaas niet alleen functioneel, maar kan het ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Horrengaas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, zodat het niet alleen past bij de functionaliteit van uw woning, maar ook bij de stijl. Is wit, grijs of zwart de juiste keuze? En welke afmeting is geschikt voor uw gewenste toepassing? Integreer het gaas met eenvoud in uw interieur of exterieur.

Bekijk onze verschillende soorten horrengaas

Horrenbouw is dé specialist op het gebied van horrengaas, horprofielen, vliegengordijnen en meer. Bent u op zoek naar het soort horrengaas dat het beste bij uw gewenste toepassing past? Bekijk dan eens ons complete online assortiment en plaats een bestelling. Heeft u vragen? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren